Houtkachel - Houthaard

 

De houthaard is aan een opmars bezig. En dat is niet zo vreemd. Door allerlei technische ontwikkelingen hebben houthaarden en houtkachels tegenwoordig een zeer hoog rendement.

Bovendien kun je met een houthaard flink op uw stookkosten besparen. En dat is juist in deze tijd natuurlijk erg interessant. De houthaard heeft een aantal voordelen, voor jezelf en voor het milieu. We belichten eerst maar eens jouw eigen voordeel.


Voordelig

Met een houthaard kun je de energierekening namelijk behoorlijk omlaag brengen.

‘Dat voordeel kun je vooral in het voor- en naseizoen behalen’, zegt Roel van Maaren, van de Stichting Nederlandse Haard- en Kachelbranche (NHK).

houthaard voordelig laten installeren in Ederveen, Veenendaal of Ede?

Houthaard of houtkachel kopen in Ede, Veenendaal of Ederveen‘In de lente en de herfst is het vaak niet nodig om het hele huis te verwarmen. Met een houthaard kun je gemakkelijk lokaal verwarmen, bijvoorbeeld alleen de woonkamer als u daar leest of televisie kijkt.

Maar het grootste voordeel van de houthaard is misschien wel dat je niet afhankelijk bent van de stijgende gas- en aardolieprijzen.

Begin dit jaar zijn de brandstofprijzen door de Nederlandse Overheid weer fors verhoogd. De verwachting is dat fossiele brandstof in de loop der jaren alleen maar duurder wordt.

Misschien dat door de economische teruggang de vraag iets kleiner wordt, maar dat zal zich weer herstellen.

En feit blijft: de hoeveelheid gas en olie wordt alleen maar kleiner. Er komt immers niets meer bij.’ Installatiebedrijf Martina heeft de ervaring met houtkachels en houthaarden waarmee U een specialist in huis heeft. Wij adviseren U graag verder bij een mogelijke keuze.